Flera brottsmisstänkta efter upplopp

ANNONS
|

Fyra personer misstänks för mordförsök efter helgens upplopp i Grenoble i östra Frankrike.

Kravallerna natten till i lördags följde på en omfattande rånarjakt natten före. Polisen sköt då ihjäl en 27-åring som var misstänkt för att ha rånat ett kasino och omedelbart efteråt genomfördes ett stort polispådrag i mannens hemkvarter, där man letade efter en medbrottsling som lyckats komma undan.

Tumultet bröt ut i stadsdelen, la Villeneuve i Grenoble, nästan ett dygn efter rånarjakten. Bilar och butiker brändes, och det förekom skottlossning mellan polisen och dussintals unga män som gett sig ut på gatorna för att visa sin ilska.

Fyra män är nu misstänkta för mordförsök mot poliser, enligt besked på söndagen. Deras namn och åldrar har inte uppgetts.

ANNONS

Sammanlagt greps sju personer för olaga vapeninnehav.

Ingen - varken poliser eller demonstranter - skottskadades under kravallerna.

La Villeneuve fick i lördags besök av inrikesminister Brice Hortefeux och den lokala polisen i Grenoble fick förstärkning. Trots det blev det oroligt även under natten mot söndagen, även om det inte gick lika vilt till som den föregående natten.

Tv-kanalen TF1 rapporterade på söndagen att 16 bilar stuckits i brand under natten. Polisen hävdade också att det hade avlossats skarpa skott i stadsdelen, även om ingen människa skadats.

Efter natten mellan fredag och lördag hade man omkring 60 utbrända bilar att ta hand om.

ANNONS