Imamers exceptionella beslut efter attacken

ANNONS
|

130 Sunni- och shiaimamer tillsammans med andra muslimska ledarei hela Storbritannien har gått samman och fördömt attacken i London som dödade 7 och skadade närmre 50 människor.

Devägrar nu att ge terroristerna den muslimska begravningsbönen, som traditionellt läses för alladöda –oavsett handling. Enligt The Independent, är det ett exceptionellt ställningstagande som aldrig tidigare ägt rum i Storbritannien.

Initiativtagarna uppmanar nu fler muslimska ledare att ta samma beslut.

The Muslim Council of Britainskriver:

The Muslim Council of Britain är en nationell paraplyorganisation för muslimer i Storbritannien med över 500 anslutna moskéer, välgörenhetsorganisationer och skolor. Organisationens generalsekreterare Harun Khan tog under en extrainsatt presskonferans kraftfullt avstånd från attentatet och fördömer den "på starkast möjliga sätt".

ANNONS

På söndagen skickades också ett brev ut till alla moskéer och andra organisationen de har samröre med där de uppmanas att "utöka vaksamheten". Tidigare har organisationen gått ur och uppmanat muslimska sammanslutningar att de alltid ska samarbeta med polis och brittiska myndigheter.

"Dessa individer får inte ha någon plats att gömma sig på. Vi vet att muslimska kretsar har rapporterat misstänksamheter som har lett till arresteringar och vi ger vårt fulla stöd till polis och myndigheter. Vi begär att moskéer och andra sammanslutningar ökar sin vaksamhet", saHarun Khan på The Muslim Council of Britains presskonferans.

Av Storbritanniens 65 miljoner invånare är 2,6 miljoner muslimer.

ANNONS