Jacksons död utreds av polisen

ANNONS
|

Polisen betraktar Michael Jacksons död som ett dråp, uppger nöjessajten TMZ. Men Los Angeles-polisen medger bara att en utredning pågår och vill inte kommentera ryktena om brottsmisstanke.

TMZ uppger att polisens utredning fokuseras på läkaren Conrad Murray. Jacksons familj ska ha talat om "obesvarade frågor" som rör Murrays roll de sista timmarna av Jacksons liv. Murrays advokater hävdar dock att han har friats från misstanke.

Enligt "flera" rättsliga källor" som TMZ hänvisar till pekar bevisen på att ett sömnmedel som heter propofol är den primära orsaken till Jacksons död.

Samma källor uppger att det finns "mycket starka bevis" som pekar ut Murray som den person som gav medicinen Diprivan (innehållande propofol) till Jackson. Bevisen i Jacksons hem inkluderar Diprivan och en syretank, uppgav TMZ.

ANNONS

Polisen uppgav på onsdagen bara att Michael Jacksons död utreds av polisen men vill inte uppge om det rör sig om mord, dråp eller någon annan rubricering.

Enligt Reuters deltar Kaliforniens åklagarmyndighet i utredningen och ska på polisens begäran ha kört flera läkares namn genom en databas med utskrivna receptbelagda läkemedel. Vilka namn det rör sig om är dock inte känt.

ANNONS