Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Restad gård, asylboende i Vänersborg.
Restad gård, asylboende i Vänersborg.

Även hovrätten dömer för mordförsök

En man i 45-årsåldern dömdes i augusti i Vänersborgs tingsrätt till tio års fängelse för mordförsök på sin exfru på Restad gård. Mannen överklagade, men hovrätten gick på tingsrättens linje fullt ut, även i utvisningsdelen.

Det var på midsommarafton som mannen, som är hemmahörande i Dalsland, sökte upp kvinnan som bor på asylboendet på Restad gård. Där slog och sparkade han henne och tog fram en kniv som han högg mot henne flera gånger, så att hon fick allvarliga skador.

Några personer försökte även gå emellan och mannen dömdes också för grovt olaga hot efter att ha riktat knivhugg mot en av männen och hotat "att slakta honom".

Han dömdes för mordförsöket och grovt olaga hot till tio års fängelse och utvisning.

Mannen överklagade dock domen till hovrätten och menade att han inte begått gärningarna och att åklagarens bevisning inte räcker till. I första hand ville han frias helt, i andra hand att straffet skulle mildras.

Men hovrätten gick alltså fullt ut på domen i tingsrätten och fastställer fängelsestraffet på tio år och utvisning. De pekar på de bevis som lagts fram, bland annat tekniska bevis, som att både gärningsmannens och den attackerade kvinnans blod återfunnits på knivskaftet och knivslidan och att de berättelser som kvinnan och den hotade mannen, som försökte avvärja bråket, var alltigenom trovärdiga.

Dessutom menar hovrätten att det varit ett medvetet handlade från mannen och att han hade uppsåt att döda.

MEST LÄST