Allvarlig brand hos Nevs

En traktor vid en snickeriverkstad hos Nevs på Stallbacka i Trollhättan fattade eld på söndagsförmiddagen. Branden riskerade att sprida sig från traktorn till verkstaden.

ANNONS
LocationStallbacka, Nevs||

Räddningstjänsten larmades till Nevs vid 10.15-tiden och kunde snabbt släcka ett fullt utvecklad brand i en traktor.

– Traktorn stod dock under ett skärmtak som ansluter till en snickeriverkstad. Eftersom branden gjorde taket väldigt varmt finns det risk att branden tagit sig vidare till byggnaden där snickeriet ligger, säger Peter Grönros, inre befäl hos räddningstjänsten, Närf (Norra Älvsborgs räddningsförbund).

Vid 10.30-tiden höll man på att undersöka om spridning uppstått.

En stund senare uppger Peter Grönros:

– Branden har inte spridit sig, vad vi kunde se, och nu håller vi på att avsluta. Det kommer att finns personal kvar på Nevs som håller fortsatt koll.

ANNONS

Det var också personalen på Nevs som larmade till SOS Alarm. Enligt räddningstjänsten hjälpte de även till med släckningsarbetet. Ingen person ska ha kommit till skada.

Räddningstjänsten hade som mest 13-14 personer på plats, från enheterna Trollhättan och Vänersborg. Det är för tidigt att fastställa brandorsaken. Men traktorn stod inom ett inhägnat område och den hade inte använts på ett par veckor.

ANNONS