Foto: TT/Polisen
Foto: TT/Polisen

Bälte räddade spädbarn i olycka

Två personbilar krockade i Stenungsund under måndagseftermiddagen. Efter olyckan fördes två vuxna och ett barn till sjukhus. – Spädbarnet satt fastspänt i sin stol och klarade sig i princip oskadd. Där ser man hur enormt viktigt det är att barnen sitter ordentligt bältade i sina stolar, säger Roger Broqvist, insatsledare vid Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund.

ANNONS
|

Strax före 14-tiden på måndagseftermiddagen fick polisen larm om olyckan.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen.

Två personbilar ska ha krockat i Stenungsund.

– Vi är på väg dit, jag vet inte mer nu, sa Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst, kort efter olyckan.

De båda personbilarna har under eftermiddagen bärgats från platsen.

Tre till sjukhus

Enligt SOS Alarm har tre personer, två vuxna och ett barn, förts till sjukhus med oklara skador.

–Spädbarnet satt fastspänt i sin stol och klarade sig i princip oskadd. Där ser man hur enormt viktigt det är att barnen sitter ordentligt bältade i sina stolar, sa Roger Broqvist, insatsledare vid Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund, tidigare.

ANNONS

I den ena bilen färdades en ensam person, i den andra en kvinna med dotter och barnbarn.

–Av de vuxna har en fått lite allvarligare skador medan de två andra klarade sig lindrigare undan. Det handlade mest om blåmärken. Men alla inblandade transporteras till sjukhus, sa Roger Broqvist.

"Man vet aldrig när olyckan är framme"

Enligt Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst, är säkerheten det viktigaste att tänka på när man kör bil, snarare än risken för att bli bötfälld.

– Många säger att det bara handlar om kortare sträckor när de kör utan att bälta sina barn, men ibland kan det röra sig om att de kör flera kvarter. Bältet utgör en stor skillnad när det inträffar trafikolyckor, säger Tommy Nyman.

Enligt polisen är de flesta generellt duktiga på att spänna fast sina barn med bälte, men bältet har vid flera tillfällen varit räddande i trafikolyckor, menar han.

– Man vet aldrig när olyckan är framme. Se till att ha bälte, så slipper man klandra sig själv om någon person skadas i en olycka. I det här fallet var säkerheten det viktigaste och då blir jag glad, för att vi är så noga. Det är så det ska vara, säger Tommy Nyman.

ANNONS