Brand. Tidigt på midsommaraftonens morgon utbröt en brand på restaurang Pråmen i Strömstad.
Brand. Tidigt på midsommaraftonens morgon utbröt en brand på restaurang Pråmen i Strömstad.

Båtbrand i Strömstad utreds som mordbrand

Branden som bröt ut på midsommarafton på restaurang Pråmen i Strömstad utreds nu som mordbrand. - En ruta krossades och en petflaska med brännbar vätska har slängts in, säger förundersökningsledaren Stefan Lång till P4 Väst.

ANNONS
|

Vid 07-tiden på midsommarmorgonen gick larmet om en brand ombord på restaurangbåten Pråmen i Södra Hamnen i Strömstad. - Vi möttes av en brinnande restaurang, säger Glenn Domare Gustafsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Strömstad. Enligt polisen brann det i golvet av båten och det fanns tecken på skadegörelse.

– Vittnen berättar att det bolmar ut rök frånbåten och att en fönsterruta är sönder. När räddningstjänsten kommer dit ser de att det brinner under golvet i restaurangen. Initialt fanns det viss spridningsrisk, men de fick snabbt branden under kontroll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Inga personer ska ha befunnit sig i den brinnande restaurangen. När polisen först berättade om branden meddelades att platsen skulle spärras av i väntan på tekniker och att en teknisk undersökning skulle genomföras.

ANNONS

Eftersom det är midsommarafton uppger P4 Väst att resursbrist gjorde att den tekniska undersökningen inte skulle kunna göras förrän efter helgen. Stefan Lång som är jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Uddevalla berättar för P4 Väst att polisen utreder händelsen som mordbrand.

– En ruta på entrédörren krossades med sten och en petflaska med brännbar vätska har slängts in. Vi rubricerar händelsen som mordbrand, säger han. Polisen har också säkrat spår på platsen och undersöker om det finns fler vittnen till händelsen på midsommarmorgonen. Eventuella motiv till händelsen är än så länge oklara.

ANNONS