Helgens väder blir blött.
Helgens väder blir blött. Bild: Johan Nilsson

Blöt helg väntar i Bohuslän

Helgen bjuder på klassiskt höstväder när atlantvindar från väst blåser in över Bohuslän. Men söndag kan bjuda på några solglimtar.

ANNONS

– Det blir ett typiskt gråmulet väder tyvärr med en hel del regn, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

November månad 2018 jämfört med tidigare år har varit förhållandevis varm och torr över hela landet. Det har dock inte hindrat kylan från att bita i kinderna. Speciellt under förra veckan. Men under helgen kommer graderna att stiga något.

De blåser in tunga molnen under fredagseftermiddagen över södra delarna av Bohuslän som sakta kommer sprida sig norrut under kvällen. För den som ska vistas utomhus blir det att ta på sig regnjackan.

– Det kommer att bli regn. Det vräker inte ner men blir ändå ihållande över natten, säger han.

ANNONS

Minusgrader och risk för halka

Lågtrycket som först gått över Danmark för att sedan lägga sig över västkusten kommer till lördagen att ha lättat något.

– Regnet bör ha dragit bort under lördagsmorgonen och dagen blir lite varmare. Runt tre till sex plusgrader mitt på dagen. Tyvärr kommer nya regnmoln under eftermiddagen och kvällen men de är inte lika ihållande utan kommer som skurar, säger han.

Molnen som kommer ligga tunga under både fredag och lördag försvinner något till söndagen som bjuder på helgens enda solglimtar. I varje fall i de norra delarna.

– Molnen hänger kvar över södra Bohuslän men det verkar som att det finns chans till några solglimtar. Natten mot måndag däremot blir det minusgrader med risk för halka, säger han.

Vindarna kommer vara måttliga hela helgen. Mest blåsigt blir det under lördagen i samband med regnet.

– Hade det varit kallare hade det kanske snöat vilket hade kunnat ge lite julstämning men det får vänta ett tag till, säger han.

ANNONS