Döms för mordbrand och Traderabedrägeri

En 30-årig man dömdes på fredagen för att ha tänt eld på en villa och sålt varor som inte finns på Tradera för 136 000 kronor. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård.

ANNONS
|

Det var i april i år som 30-åringen anlade en brand i en villa i Dalsland. Branden var en hämnd mot personen som bor i villan, som 30-åringen ansågsig ha en oförrätt med i egenskap av hens arbete vid socialtjänsten.

Mannen smög sig in i garaget som ligger i anslutning till huset på kvällen. Han var maskerad och hade med sig en dunk med bensin och en brännare. Där väntade han under natten. När han hört att personen och hens barn lämnat huset på morgonen, så att de inte skulle skadas, gick han in och hällde ut bensinen i hela huset, som han sedan tände på. 30-åringen har erkänt brott.

ANNONS

Samme man har också i vintras lagt ut varor till försäljning på Tradera, som köpts av 52 personer, men som aldrig fått några varor skickade till sig. Varorna är tillsammans värda 136 000 kronor. Mannen ska även vid flera tillfällen ha använt andra personers bank-ID och fört över 55 000 kronor från personernas konton till sitt eget.

Mannen döms nu för mordbrand, tre fall av bedrägeri och även för ringa narkotikabrott. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska också betala över 300 000 kronor i skadestånd. Mannen har suttit häktad sedan april i år och kommer förbli häktad fram till domen vinner laga kraft.

Även en kvinna i 30-årsåldern döms för penningtvättsbrott då hon ska ha tagit emot, förvarat och omsatt minst 28 transaktioner från 30-åringen på sitt bankkonto. Totalt ska det handla om 160 000 kronor som kommer från brottslig verksamhet. Kvinnan döms till dagsböter.

ANNONS