Polisen har överösts med tips angående den misstänkta gärningsmannen sedan fantombilderna släpptes.
Polisen har överösts med tips angående den misstänkta gärningsmannen sedan fantombilderna släpptes. Bild: Stefan Bennhage

Efter ett hundratal tips – kan bli aktuellt att topsa

Polisen arbetar för fullt med att bearbeta de tips som inkommit angående den man som misstänks ha överfallit tre kvinnor under 2018. Förhoppningen är att stoppa mannen innan han gör ytterligare överfallsförsök.

ANNONS
|

Under torsdagen förra veckan släppte polisen fantombilder på misstänkta gärningsmän efter tre olika överfall på kvinnor under 2018. Då kvinnorna oberoende av varandra beskrivit en liknande person misstänker polisen att det rör sig om samma man.

Sedan fantombilderna släpptes polisen överösts med tips angående den misstänkta gärningsmannen.

– Det är säkert ett hundratal personer som har hört av sig. Men det är svårt att uppskatta då vi inte hunnit gå igenom alla. Det är ett par stycken personer som håller på och bearbetar tipsen men man får säga att det har varit bra respons på det här, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS

– Det har varit allt från saker som inte går att följa upp till namngivna personer.

Har ni något konkret spår som ni jobbar på?

– Inte för tillfället iallafall. Det kommer säkert ta denna veckan att bara gå igenom. Sen kommer vi sätta oss ner och se över om det är något som stämmer överens. Då får vi se om vi går vidare med att börja topsa personer men det ligger längre fram, säger Timmersjö.

Ett av överfallen inträffade i Uddevalla och två i Vänersborg. Trots att mannen vid två av tillfällena försökt slita av kvinnornas kläder och en gång försökt dra in en kvinna i en bil har alla brottsoffer undkommit relativt oskadda.

Överfallen inträffade mellan april och juni 2018.

Kan våldet eskalera när en gärningsman har tre misslyckade försök bakom sig?

– Det beror på uppsåt men det är inte fel tänkt att det kan bli så. Det är lite därför vi har gått ut med det här tillsammans med att våren kommer nu igen. Vår förhoppning är att vi ska kunna fånga honom innan han försöker igen.

ANNONS