Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Det har varit mycket halt på E6 i norra Bohuslän, med flera olyckor under tisdagen och natten mot onsdag. Foto: Jakob Simonson
Det har varit mycket halt på E6 i norra Bohuslän, med flera olyckor under tisdagen och natten mot onsdag. Foto: Jakob Simonson

Flera olyckor i halkan i natt

Det hala väglaget fortsätter att ställa till det i norra Bohuslän. "Folk kör för fort när det är så halt", säger man från räddningstjänsten.

Under tisdagsdygnet inträffade ett flertal olyckor på E 6 i Tanum och Strömstad, på grund av blixthalka på vägbanan. Trafikverket var under tisdagen ute med saltbilar, men halkan bet sig fast och under natten mot onsdag inträffade ytterligare ett flertal olyckor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

- Det började med en lastbil som gick i diket. Sen var det två personbilar samtidigt men på olika ställen som bägge två gick i diket. Men blev inga personskador, berättar Christer Nilsson, insatsledare på räddningstjänsten i Strömstad.

Samtliga olyckor inträffade på E6 vid Skeemotet, både i södergående och i norrgående riktning. Under räddnings- och bärgningsarbetet stängdes E6:an delvis av.

Christer Nilsson uppmanar trafikanter att ta det lugnt under rådande väglag.

- Folk kör för fort helt enkelt när det är så halt. Man får anpassa farten, köra lite försiktigare.

Trafikverket har under natten på nytt varit ute och saltat.

- Vi får hoppas att det inte blir fler olyckor, men det är inte otroligt om det händer igen, säger Christer Nilsson.

MEST LÄST