Gäng sköt raketer mot polis i Kungälv

Ett ungdomsgäng har gått till attack med raketer mot poliser som befann sig i området Komarken i Kungälv - bara en dryg vecka efter att ett liknande incident inträffade i samma område. En stor insats inleddes med bland annat polishelikopter för att försöka hitta personerna. – Det är för tidigt att säga om de här händelserna hör ihop på något vis, det får den tekniska undersökningen visa, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Ett större gäng har på en dryg vecka har gått till attack mot poliserna i form av stenkastning och raketskjutning vid två tillfällen.

Efter den första incidenten uppgav polisen till Kungälvs-Posten att de tidigare oroligheterna tros bottna i missnöje efter att en förening fått sin lokal uppsagd i Komarken i Kungälv.

Under söndagskvällen samlades ett större gäng ungdomar i området Komarken i Kungälv - och en liknande incident med stenkastning och raketskjutning inträffade.

Händelserna har lett till en stor polisnärvaro i Komarken i Kungälv den senaste tiden.

Om händelserna de senaste veckan hör ihop är i nuläget oklart.

– Det är för tidigt att säga om de här händelserna hör ihop på något vis, det får den tekniska undersökningen visa. Men man kan inte utesluta att de här hör ihop, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst på måndagsmorgonen.

ANNONS

Ingen patrull skadad

Under söndagskvällen förekom stenkastning mot poliser i samma område som tidigare.

– Det är ett område som vi normalt sett är och jobbar i. Därför befann sig polisen där när de här ungdomarna börjar skjuta raketer riktade mot polisen, berättade Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst under söndagskvällen.

Ingen patrull skadades av raketerna. Även stenkastning ska ha förekommit mot polisen under oroligheterna. Det rörde sig om 15 till 20 ungdomar och utöver flera patruller, skickade även polisen upp en helikopter.

– Vi har inte fått tag på någon av dem än, men kraftsamlar för en insats så att vi kan lagföra dem, berättade Johan Josarp under söndagskvällen.

Flera patruller skickades ut till platsen men situationen lugnade ner sig under kvällen, enligt polisen

– Det har inte eskalerat, utan situationen lugnade ner sig under kvällen, så det är avslutat där för vår del, sa Johan Josarp.

Två incidenter på kort tid - ingen gripen

Enligt honom har polisen även tidigare haft problem med ungdomar i området.

För bara en vecka sedan inträffade den första incidenten, då först väktare och sedan polis attackerades med stenar av maskerade ungdomar, enligtKungälvs-Posten.

När polisen befann sig vid Nordmannatorget och var på väg att lämna smällde någon knallskott. Senare under kvällen stötte fotpatrullerande polis på ett gäng ungdomar som kastade sten mot polisen.

ANNONS

Den helgen hade polisen omfattande närvaro i Komarken och även om det inte skedde fler incidenter, sågs ett flertal maskerade ungdomar befinna sig ute.

Ingen har hittills gripits för händelserna.

Vet du mer? Var du på plats? Kontakta GP

Via mejl: webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10
ANNONS