Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Rasmus och gammelmorfar

Ger bort en resa till gammelmorfar

10-åriga Rasmus från Fjällbacka fick en önskan uppfylld av Min Stora Dag – nu ger han bort en resa genom organisationen till gammelmorfar från Hamburgsund.

Ibland är det roligare att ge än att få. Därför nominerade Rasmus sin gammelmorfar Bertil, 78 år, i Hamburgsund till Min Stora Dags ”Skicka Vidare 2017”.

Vartannat år ger Min Stora Dag barn som varit med om en aktivitet, möjlighet att ge bort en aktivitet genom ”Skicka Vidare” till en person över 65, som är eller har varit sjuk och som betyder något alldeles extra.

År 2017 är ”Skicka Vidare” en resa till solen för två, som resebolaget Ving bidrar med till just detta ändamål. Ving är sedan många år en viktig partner till Min Stora Dag.

– När Min Stora Dag ringde och berättade trodde jag att det var något lurt, men när jag förstod att jag är en av årets mottagare av Skicka Vidare blev jag väldigt glad och rörd över Rasmus och min dotterdotter Madeleines omtanke om mig, säger Bertil.

Bertil som är 78 år och bor i Hamburgsund, har själv vistats mycket på sjukhus av och till. Men ser nu fram mot resan.

Organisationen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar glada avbrott i vardagen för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. Skicka Vidare instiftades 2015, för att även tillvarata glädjen och kraften i att kunna ge någon som betyder något alldeles extra, ett avbrott från sin tuffa vardag.

Rasmus, som hunnit fylla 10 år, kommer från Fjällbacka och har Giant Nevus, ett födelsemärke som täcker stora delar av kroppen.

Under 2016 önskade han träffa TV-profilen Alexander Hermansson, även känd som ”Rackartygar-Alex” i samband med sändningen av ”Sommarlov” i SVT. En önskan som Min Stora Dag uppfyllde. Det blev en dag utöver det vanliga.

En händelserik helg för Rasmus och hela hans familj – något som blev ett skönt avbrott från en tuff vardag.

Fotnot: Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som förverkligar önskedrömmar och gör skillnad för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. Organisationen som är en stiftelse, grundades år 2000. Under 2015 omsatte Min Stora Dag 24,6 miljoner kronor.

MEST LÄST