Gevärsman öppnade eld mot kvinna på skärgårdsö

ANNONS
|

Polisen larmades till Styrsö i Göteborgs södra skärgård, under natten till tisdag, efter att boende på ön ska ha hört flera skott.

Anmälaren som larmade om händelsen ska ha sett en beväpnad man samt en kvinna gå in i ett hus.

Flera polispatruller och insatsstyrkan skickades i väg till platsen. Väl där visadedet sig att mannen hade hotat och skjutit mot en kvinna med ett jaktgevär i samband med ett bråk.

De två ska enligt polisen bo tillsammans.

– Mannen sköt mot kvinnan så att det kan uppfattas som försök till mord, sa Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen region Väst under tisdagsmorgonen.

ANNONS

Polisens insatsstyrkasäkrade under natten huset och försöktefå kontakt med mannen via telefon, utan resultat.

Kom ut med gevär i handen

Till slut kom mannen ut ur huset med ett gevär i handen och kunde snabbt övermannas av insatsstyrkan.

– Vi sköt honom inte. Han övermannades av insatsstyrkan, mannen hann inte göra någonting, sa Joakim Hansson tidigare under tisdagsförmiddagen.

Mannen kunde gripas odramatiskt och under dagen ska åklagare ta ställning till om han ska anhållas. Kvinnan fördes efter händelsen till sjukhus med en revbensskada och flera misstänkta frakturer.

– Hon är inte hörd ännu och är fortfarande chockad och tagen efter händelsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

I nuläget rubriceras händelsen som försök till mord, grovt vapenbrott, grovt olaga hot samt kvinnofridsbrott.

– Det kan givetsvis komma att ändras under resans gång, beroende på vad som framkommer när kvinnan är hörd, säger Christer Fuxborg.

ANNONS