Glömde bort Bohuslän - bytte till vänstertrafik och orsakade olycka

Kvinnan säger att hon fick ett sms som gjorde henne så upprörd att hon satte sig bakom ratten. Samma sms fick även kvinnan att glömma bort att hon var i Bohuslän, och i stället bytte till vänstertrafik som i England.

ANNONS
|

Det var i våras som polisen fick larm om en trafikolycka i Bohuslän. Enligt SOS hade två bilar krockat med varandra. Förarna i de båda personbilarna var båda kvinnor. Ingen av dem skadades eller behövde uppsöka sjukhus.

Däremot så åtalas nu en av kvinnorna för vårdslöshet i trafik och brott mot fordonsförordningen. När polisen höll förhör med den äldre av kvinnorna berättade hon att hon precis hade släppt av en väninna när en bil plötsligt kom körande rakt mot henne - på hennes sida av vägen.

Krocken var oundviklig.

Kvinnan som nu åtalas har erkänt båda brotten. Utan omsvep berättade hon också vad som hade hänt och varför hon bytte till vänstertrafik.

ANNONS

I polisförhöret säger kvinnan att hon var ute på en promenad när hon började få sms, som enligt egen utsago gjorde henne mycket upprörd. Så trots att hon visste att det var körförbud på sin bil, satte hon sig bakom ratten.

Och väl bakom ratten berättar kvinnan att hon glömde bort att hon befann sig i Sverige. Hon trodde att hon var England och bytte därför mot rådande högertrafik till vänstertrafik. Och när hon fick se den andra bilen, som nu var på väg rakt emot henne - så säger kvinnan att hon styrde sin bil ännu mer mot den vänstra sidan av vägen. – För att undvika en kollision, förklarar hon. Istället för att undvika en kollision, så orsakade kvinnan krocken.

Polisen som efteråt förhörde kvinnan undrar: – Om jag förstod dig rätt så trodde du alltså att du var i England och körde bil? Kvinnan svarar ja på den frågan. Och säger: – Jag glömde helt bort att jag var i Sverige, säger hon och berättar samtidigt att hon körde i max 50 kilometer i timmen.

ANNONS