Här väntar Kåre, 80, på sin papegoja

Även det andra räddningsförsöket misslyckades – papegojan Cissi flög iväg och är borta.
– Nu är jag tillbaka på ruta ett, och knappt ens det, säger ägaren Kåre Lindén, 80.

ANNONS

Helt har han dock inte gett upp hoppet om att få tillbaka sin vän.

– Jag ställer buren med dörren öppen och hoppas att hon kommer tillbaka, säger han.

Måndagens räddningsförsök misslyckades – men på tisdagen var räddningstjänsten med Kåre Lindén i liften nära att lyckas.

– Jag var bara några centimeter ifrån, men något gjorde henne rädd så hon flög i väg. Sedan dess har jag inte sett henne, sa Kåre till GP på tisdagseftermiddagen.

Tidigare på tisdagen tog papegojdramat en ny vändning.

När Kåre Lindén, 80, väntade på att förrymda papegojan Cissi skulle komma ner från trädet fick han sällskap. Av Shamal Pettersson, 43 – som också hade en tom bur med sig.

ANNONS

GP har berättat om måndagens misslyckade räddningsaktion vid Sjöfartsmuseet i Göteborg.

Trots att räddningstjänsten med lift kom nära papegojan gick det inte att få ner henne, stället flög hon till ett annat träd i området där hon attackerades av skator.

Fick upp burdörren

Papegojan kan vara 27-åriga Cissi en gråjako som kan ägas av Kåre Lindén, 80. som bor i närheten av museet. När han kom hem på måndagen var hans bevingade vän borta.

– Hon satt i sin bur på balkongen eftersom det var så varmt och gott. Men jag hade slarvat och inte stängt burdörren ordentligt, det räckte för hon skulle rymma. Hon har en skadad fot, men hon flyger fortfarande bra, säger Kåre Lindén med en suck.

Cissi gillar äpplen

När GP skrev om räddningsförsöket fick Kåre veta var papegojan fanns. Han har med kortare uppehåll varit på plats och vakat över den förrymda papegojan.

– Jag har med hennes bur och lite äpplen, det tycker hon om, säger han.

Men vid lunchtid på tisdagen Kåre Lindén sällskap. Av Shamal Pettersson. Han har också blivit av med en gråjako och kom med sin tomma bur.

– Min är en hane, så får vi bara ner fågeln så ska vi nog kunna reda ut vems det är, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Min försvann i söndags, från Hisingen. När jag läste om papegojan tänkte jag att det kanske är min, säger Shamal Pettersson.

Kan låta som en micro

Kåre Lindén är säker på att han känner igen Cissi – och att hon känner igen honom.

- Hon är väldigt speciell – och bra på att härma ljud. Hon kan låta som en fiskmås eller som en mikrovågsugn, berättar Kåre Lindén för GP.

Efter tisdagens försök är han säker på att papegojan är Cissi.

– Absolut, hon pratade med mig, jag är helt säker på att det är hon, säger han.

ANNONS