Hästägare oroliga efter djurplågeri

En häst dog och en skadades under helgen efter att ha blivit utsatta för djurplågeri. Hästägare är nu rädda och många vaktar sina djur under nätterna.

ANNONS
|

Det var på lördag morgon som en död häst hittades i Lilla Edet. Hästen hade utsatts för våld och hade skador som tydde på att någon tagit hästens liv.

Sedan händelsen har hästägare i området passat och hållit vakt på sina djur.

Polisen har fått in en anmälan om den döda hästen, och försöker nu ta reda på mer om vad som hänt. Det misstänkta brottet rubriceras i nuläget som djurplågeri.

– Vi behöver få en mer samlad bild av händelsen innan vi kan säga mer, säger Patric Engström vid polisen Trollhättan.

– Men det är alltid olustigt när djur far illa.

ANNONS

Läs också:Häst misstänks ha dödats i Lilla Edet

Dagen efter hästen hittades misstänks det att ännu en häst utsatts för djurplågeri. På Norra Älvsborgs ryttarklubb i Sjuntorp skars den under dagen på bålen av ett vasst föremål. Händelsen är polisanmäld men det kan inte sägas med säkerhet att brott begåtts.

– Hästen var ensam när skadorna uppstod, men det är inte tydligt om han har gjort det själv eller om någon annan har gjort det, säger Cecilia Blom, styrelsemedlem i Norra Älvsborgs ryttarklubb.

Ryttarklubben tog allvarligt på händelsen och polisanmälde. De blev rekommenderade att ha tillsyn över anläggningen och har efter det tittat till djuren varje natt.

– På dagarna är det massa folk på plats som håller uppsikt, och på natten har vi tittat till det, men full översyn över alla hästar är nästintill omöjligt, säger Cecilia Blom.

Klubben kommer att fortsätta övervaka så mycket det går, för att säkra hästarnas säkerhet.

– Det är ju våra kompisar som står där ute i hagen, säger Cecilia Blom.

Hästen som blivit skuren mår i dag bra och har fått sina skador behandlade av en djurskötare.

– Det är fruktansvärt att det här händer överhuvudtaget, säger Cecilia Blom.

Polisen har i nuläget inget att gå vidare på när det gäller hästen i Sjuntorp.

ANNONS

– Men kommer det nya iakttagelser kan man självklart gå vidare på det, säger Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen Trollhättan.

Det är inte säkert att de två händelserna har något samband.

ANNONS