"Han har betytt mycket för musiksverige"

För tidigare Streaplersmedlemmen Bjarne Lundqvist kom beskedet om Sven-Erik Magnussons död som en chock.

ANNONS
|

På 60-talet spelade Bjarne Lundqvist bas i Streaplers och var ute och spelade mycket. Det var mest på engelska på den tiden så när Jag ringer på fredag hamnade på låtlistan var bandet skeptiska.

– Vi var ju ett rent rockband och tyckte att det där var en töntig låt. Men sedan var det ju ingen töntstämpel alls på låtarna utan rena hits, säger Bjarne Lundqvist.

När han sedan ledde dansbandsprogrammet Lördans i SVT på 80-talet kom Sven-Ingvars till studion för att spela på inspelningen av programmet. Kicki Danielsson skulle också vara med på det som skulle bli ett påskprogram.

ANNONS

– Det var en stor nöjesproduktion och vi skulle banda det. Men Sven-Erik var dålig i halsen så jag fick gå in och sjunga hans låtar innan inspelningen, minns han. När det väl var dags blev det dock ingen sändning av det programmet på grund av Magnussons svaga stämma.

De två har fortsatt och träffas i musiksammanhang genom åren. Bjarne Lundqvist menar att Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars betytt mycket för musiken i Sverige.

– Han hade rytmen och musiken i blodet som en trumslagare. De har ett speciellt sätt att sjunga taktmässig och han var väldigt begåvad, säger Bjarne Lundqvist.

Nästa helg ställer han sig på scenen i Bullaren och spelar med sitt band The Mule Skinner Band. Han är själv 72. Sven-Erik Magnusson avled vid en ålder av 74.

– Det är alldeles för tidigt. Det kom som en chock det här och det är väldigt sorgligt. Han var en väldigt vänlig själ, säger Bjarne Lundqvist.

ANNONS