Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild. Foto: Ola Folkesson
Arkivbild. Foto: Ola Folkesson

Körde i 160 för att undkomma polisen

Narkotikapåverkad och utan körkort jagades mannen av polisen över Tjörnbron. Nu åtalas han.

Det var i början av juni som en civil polispatrull såg en personbil som körde mot Tjörnbron. De tyckte att bilen körde vingligt och signalerade med ljus och ljud för att stoppa bilen. I stället gasade bilen och försöker köra ifrån poliserna.

Färden går fort, åtminstone 160 kilometer i timmen enligt de förföljande poliserna, och föraren gör flera farliga omkörningar uppe på broarna mellan Stenungsund och Tjörn. Mötande fordon tvingas bromsa för att undvika kollision.

På grund av trafiksituationen kan inte polisbilen köra om andra bilar och komma ikapp det flyende fordonet, som kör i riktning mot Orust. Poliserna kör mot Varekil men får när de befinner sig vig Varekilsnäs besked om att bilen de jagar har dumpats vid Almö livs, och patrullen vänder om.

Med hjälp av polishelikopter och hundpatrull har en man och en kvinna hittats en bit från bilen och polispatrullen tar med dem. I förhör medger mannen att han kört bilen, och att kvinnan har varit passagerare.

Mannen, som saknar körkort och provtagning ska ha visat att han varit påverkad av cannabis, åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Den misstänkte mannen har erkänt samtliga brott.

MEST LÄST