Körde på man - misstänks för mordförsök

En 30-årig man har åtalats misstänkt för att ha försökt döda en annan man, genom att köra på honom med en bil.

ANNONS
|

Det var en kväll i mitten av december som polisen larmades till Prebendevägen i Vänersborg. Där påträffades två män, varav den ena misstänktes för att medvetet ha kört på den andra med en personbil. Den påkörda mannen var vaken och talbar men klagade över smärtor i buken.

Nu har 30-åringen åtalats misstänkt för försök till mord. Enligt åklagaren ska mannen flera gånger ha försökt köra på och kört på den andra. I åtalet beskrivs hur han vid ett tillfälle har kört iväg med bilen men återkommit till platsen, växlat upp, gasat och kört på den andre mannen som då stått vid sidan av vägen.

ANNONS

Offret ska ha svimmat och tillfogats kraftig smärta. Enligt åtalet har brottet inte fullbordats endast på grund av tillfälliga omständigheter.

I samband med händelsen fick de båda männen föras till sjukhus för vård, och polisen misstänkte att något hänt mellan männen innan påkörningen. Till en början greps båda männen misstänkta för misshandel. Men nu har alla misstankar avskrivits från mannen som blev påkörd.

Rättegång ska hållas 26 januari.

ANNONS