Kronprinsessan plockade skräp på Koster

På torsdagen var kronprinsessan Victoria på plats på Nordkoster och ägnade en stund åt att plocka skräp tillsammans med skolelever.

ANNONS
|

I september inledde kronprinsessan sina vandringar genom Sverige som går genom landets 25 landskap och kommer att genomföras under de närmsta åren. Syftet med vandringarna är att uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den svenska naturen. På torsdagen var det Kosters tur.

Det var en vacker och solig dag på Nordkoster. Punktligt klockan 13:00 kom båten med kronprinsessan Victoria och hennes följe, och hon steg i land och hälsade på barnen från Kosters skola.

– Vad fin du är med alla halsbanden, säger hon till en flicka.

Även Bojarskolans klass 3 från Strömstad presenterade sig. De har vunnit pris för skräpplockning och berättade för prinsessan att de gått till en bäck vid skolan och hittat konstiga saker.

ANNONS

– Där låg en kniv, en kaffebryggare och en tvättmaskin, säger en flicka.

Victoria och skolbarnen gick sedan längs stranden och plockade upp varenda bit skräp de hittade. Solen gassade och även många vuxna hjälpte till att plocka stranden ren.

Efter det följde en rask promenad genom Nordkosters natur till Vettnet där Victoria sedan åkte vidare med båt till Naturum på Sydkoster.

Förutom besöket på Koster har Victoria även besökt Västergötland, Västerbotten, Östergötland, Värmland, Blekinge, Närke, Lappland, Gotland och Öland.

ANNONS