Lastbilskrasch på E6

Två lastbilar har krockat på E6. Räddningstjänsten jobbade med att få bort de tunga fordonen och stängde inledningsvis av E6 i norrgående riktning. – Det är avspärrat sedan halv fem. Vi har tre bärgare på plats, säger Anders Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten i Södra Bohuslän.

ANNONS
|

Det var vid klockan 15.30 under måndagseftermiddagen som polisen larmades om två lastbilar som krockat på E6 mellan Stora Höga och Stenungsund.

– Blåljusenheterna är på väg. Olyckan har inträffat i norrgående riktning på E6, sadeHans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst strax efter att olyckan intärffat.

När polisen kom till platsen var båda förarna ute ur bilarna, och båda ska vara oskadda. Det ska heller inte vara något läckage, men hela vägen stängdes av i norrgående riktning i samband med bärgningen.

– Det är avspärrat sedan halv fem. Vi har tre bärgare på plats. De håller på att skruva loss växellådan på en av lastbilarna så de kan bogsera bilen, säger Anders Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten Södra Bohuslän.

ANNONS

Vägen var avstängd cirka tre timmar under måndagseftermiddagen till följd av olyckan.

Körde av vägen

Anders Svensson befinner sig vid olycksplatsen och berättar att orsaken bakom olyckan är att en lastbils drivaxel gått av. Då fick lastbilen tvärstopp.

– Då var det en lastbil bakom som fick köra ner i diket för att inte köra in i honom bakifrån, säger Anders Svensson.

Lastbilen som ligger i diket är en biltransport, men bilarna ska fortfarande vara fastspända på flaket, enligt Anders Svensson. Lastbilen vars drivaxel gick av transporterade mat.

Köer

Enligt Trafikverket hade olyckan ingen påverkan på trafiken innan bärgningen, men insatsledaren på plats menar annorlunda.

– Det är köer, men trafiken rullar förbi långsamt, sade Anders Svensson.

Anledningen till att arbetet tar tid är på grund av olyckans natur. Förutom det omfattande arbetet att lyfta upp en biltransport ur ett dike, behövde räddningstjänsten tömma den andra lastbilen på all mat.

Vid klockan 18 meddelade polisen att de lämnat platsen och att att trafiken ska ha släppts på strax innan 18.

– Det är ingen polisbil kvar på platsen, det bör vara avslutat. Trafiken blev påsläppt 17.45, säger Hans Lippens.

ANNONS