Många trafikolyckor under måndagsmorgonen

Ett stort antal trafikolyckor har inträffat under måndagsmorgonen – både i Göteborg och i övriga länet. Vid E6 vid Mölndals bro har en skåpbil kört av vägen och hamnat på taket.

ANNONS
|

Räddningstjänsten har fullt upp under måndagsmorgonen. Flera trafikolyckor har rapporterats – bland annat två på E6.

På motorvägen, i höjd med Kvarndammen, kom ett larm om en singelolycka 06.47. En bil hade kört av vägen i södergående riktning och hamnat på taket. Hela E6 var avstängd ett tag, men rapporteras vara öppen vid 07.30.

Längre söderut, i höjd med Åbromotet i Mölndal, kom ett larm strax efter klockan 07.00. En skåpbil hade då kört av motorvägen och även den hamnat på taket. Framkomligheten på två körfält ska ha varit påverkad, men strax innan 08.00 rapporteras åter om full framkomlighet.

ANNONS

– Vi har en del trafikolyckor i morgontrafiken, mest runt Borås, Landvetter och Alingsås. Det är lite mer än normalt. Det märks att vädret påverkar, säger Claes Hedberg, trafikledare på Trafikverket.

Har du några tips för de som ska ut och köra?

– Sänk hastigheten, håll avstånd, anpassa körningen efter rådande väglag, det är vinterväglag. Och att man tar tid på sig, säger han.

På Marstrandsvägen har två personbilar frontalkrockat utanför Kungälv strax innan 07.00. Vägen rapporteras ha varit helt avstängd, men har öppnat igen.

Även från övriga länet har flera trafikolyckor rapporterats. Vid resecentrum i Borås var flera fordon inblandade i en olycka. Det har också kommit in larm om singelolyckor från bland annat Lilla Edet, Alingsås. Hindås, Töllsjö och Falköping.

Artikeln uppdateras.

ANNONS