Man död efter drunkningstillbud

En äldre man föll under fredagsförmiddagen ner i ån Tidan vid ett kraftverk i Mariestads kommun. Mannen drogs upp ur vattnet av privatpersoner, men avled senare.

ANNONS
|

Larmet om händelsen ringdes in till SOS klockan 10.13 på fredagsförmiddagen.

– Ambulanspersonal finns på plats och utför återupplivningsförsök vilket redan har påbörjats av privatpersoner innan räddningspersonal kom fram till platsen, berättade Ulf Seglert på räddningstjänsten kort efter larmet.

Hur mannen föll ner i ån Tidan var för polis och räddningstjänst oklart under fredagsförmiddagen.

Enligt räddningstjänsten verkar personen ha dragits upp från vattnet och upptäcks av privatpersoner som alltså påbörjade livräddande insatser innan ambulanspersonal kom fram till platsen.

En ambulanshelikopter larmades tillsammans med markambulans till platsen. Mannen fördes senare i vanlig ambulans till sjukhus. Vid 15-tiden meddelade polisen att mannen är avliden och att hans anhöriga är underrättade.

ANNONS

Den avlidne mannen var i 75-årsåldern och är hemmahörande i trakten. Polisen kommer nu att utreda vad han gjorde vid platsen. Om han utförde något form av arbete kan dödsfallet komma att utredas som en arbetsplatsolycka. – Lokal polis kommer nu att arbetade vidare med det här, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

ANNONS