Man häktad för att ha beställt mord

I går eftermiddag häktades en man i 55-årsåldern misstänkt för att vid flera tillfällen ha beställt mord.

ANNONS
|

De misstänkta brotten ska ha begåtts mellan första december förra året och 24 januari i år. 55-åringen, bosatt i Trollhättan, är nu på sannolika skäl misstänkt för stämpling till mord.

– Han misstänks för att flera gånger ha försökt förmå en annan man att utföra mord. Han ska också ha specificerat hur morden skulle utföras, säger åklagare Robert Beckard.

Men den person som skulle utföra dåden valde i stället att gå till polisen.

– Som tur är gick han till polisen och berättade om det. Han har gjort det han ska och är inte misstänkt för brott, säger Robert Beckard.

ANNONS

Hur många mord har den misstänkte beställt?

– Det kan jag inte säga men det rör sig om fler än ett.

Brotten ska ha begåtts i Trollhättans kommun.

– Det betyder att kontakten och beställningen som den häktade mannen har haft med den andra mannen, har skett i Trollhättan, säger Robert Beckard.

Enligt Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen i Trollhättan, är den misstänkte mannen känd av polisen sedan tidigare. Det är däremot inte mannen som han försökte anlita.

– Men de verkar ha varit bekanta med varandra, säger Timmersjö.

Varken åklagare eller polis vill kommentera hur relationen ser ut mellan den misstänkte och offren, eller var offren ska vara hemmahörande.

Finns det något hot mot offren i dagsläget?

– Nej, i och med att mannen har häktats anser vi att hotet har undanröjts, säger Timmerjö.

Enligt åklagaren finns en del övrig bevisning i ärendet och nu ska flera förhör hållas. Den misstänkta mannen förnekar brott. Åtal ska väckas senast 13 februari men det är troligt att det kan bli tal om åtalsförlängning.

– Det finns en hel del utredningsåtgärder kvar, säger Robert Beckard.

ANNONS