Misshandlade arbetskamrat – får ett års fängelse

Efter att ha slagit en flaska i huvudet på sin arbetskamrat och kört från platsen i arbetsgivarens bil döms en 23-årig man till ett års fängelse. Mannen filmades när han jagade kollegan med en stekpanna.

ANNONS

Det var en fredag kväll i början av november som tre arbetskamrater kom ihop sig på en camping i Stenungsund, där de bodde medan de arbetade i trakten. Efter en shoppingtripp till systembolaget korkade två av männen upp i ett rum medan 23-åringen förtärde alkoholen på sitt rum. Alla tre blev så småningom kraftigt berusade.

23-åringen bjöds in i det andra rummet och drickandet fortsatte där. Efter en stund uppstod bråk och den nu dömde mannen tog en vodkaflaska från bordet och slog den i huvudet på sin arbetskamrat. Kamraten hade strax innan sagt till 23-åringen att han kunde räkna med att snart bli avskedad.

ANNONS

Hävdade nödvärn

Den misshandlade lämnade rummet och en kvinna som också bodde på campingen vittnar om att han kom blödande till hennes rum och berättade att deras "galna kollega hade attackerat dem". 23-åringen åberopade dock nödvärn. Men enligt Uddevalla tingsrätt tyder inget på att han befann sig i en nödvärnssituation när han utdelade slaget.

Bilder från en övervakningskamera visar hur den misshandlade mannen återvänder till rummet med en stekpanna. Bara för att några sekunder senare springa ut igen, tätt följd av 23-åringen som då i stället hade en stekpanna i handen.

Stal arbetsgivarens bil

Därefter tog 23-åringen sin arbetsgivares bil och körde från platsen. Därför döms han också för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Åklagare ville att mannen skull dömas för grov misshandel men misshandeln bedöms av tingsrätten vara av normalgraden och straffet blir ett års fängelse.

23-åringen har suttit häktad sedan 10 november. Eftersom det finns risk att han lämnar landet måste han kvarstanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

ANNONS