Några bussar rullar igen - fullt upp för taxichauförerna

Efter att en majoritet av all busstrafik ställts in i hela Fyrbodal har några linjer börjat gå igen. Under tiden har taxichaufförerna haft fullt upp.

ANNONS
|

Flera olyckor, avstängda vägar och broar. Den extrema halkan på vägarna har lett till stora störningar i trafiken under tisdagseftermiddagen.

Väglaget föranledde även Västtrafik att ställa in ett 30-tal busslinjer i Fyrbodal, vilket utgör den stora majoriteten av all busstrafik i området. Endast ett antal lokala busslinjer var fortfarande i trafik.

- Vi måste sätta säkerheten för våra resenärer och vår personal främst, och det är därför som vi har tagit det här beslutet, säger Västtrafiks presschef Kristian Lans.

Strax efter halv fem på eftermiddagen meddelades att några av linjerna åter tagits i trafik, men inte alla.

Bussar som trafikerar norra Bohuslän och Dalsland är fortsatt tagna ur trafik.

ANNONS

Vad ska man göra om man blir strandad någonstans nu?

- Vi beklagar naturligtvis att dethär drabbar våra kunder. Rådet just nu är att följa läget på hemsidan och i vår reseplanerare. Västtrafiks resegaranti gäller som vanligt, så blir man mer än 20 minuter försenad har man rätt till ersättning, säger Kristian Lans.

Den ersättningen gäller även om man åkt taxi istället för buss. Och det är det många som har gjort, berättar Andreas Johansson på Taxi Väst.

- Folk ringer alltid oss när bussarna inte går. De vet att taxin brukar komma fram ändå, säger han.

Under timmarna då busstrafiken var inställd var nästan alla körningar i ersättning för bussarna, berättar han.

- Nyligen var det en uppe i Edsom var strandsatt, säger Andreas Johansson.

ANNONS