I februari 2018 kom en snökanon från Vänern som drabbade Bohuslän. Under de närmaste dagarna väntas området få en decimeterhög snö som kommer in från Island.
I februari 2018 kom en snökanon från Vänern som drabbade Bohuslän. Under de närmaste dagarna väntas området få en decimeterhög snö som kommer in från Island. Bild: Lasse Edwartz

Nu kommer snövintern till Bohuslän

För alla som väntat på lite längdåkning på skidor, ser det nu ut som att detta blir genomförbart efter helgen. Det kan också vara mödan lönt att ta fram snöskyffeln.

ANNONS
|

Redan under fredagskvällen kan det komma några snöflingor i både Bohuslän och Dalsland, berättar meteorologen Christoffer Hallgren.

Snöfallet fortsätter försiktigt under natten och under lördagen. Men det blir däremellan lite sol.

Under söndagen kommer ett nytt lågtryck in över Bohuslän och Dalsland som får effekten att snön anmäler sig på allvar.

– Vi kan räkna med en decimeter snö under söndagen och ett par minusgrader. Det blir nog ett riktigt vinterväder i Bohuslän, säger Christoffer Hallgren.

Snöfallet fortsätter sedan under natten till måndagen då det faller några centimeter snö till.

– Sedan fortsätter det att snöa i början på nästa vecka och det här området kan nog få ett par decimeter snö totalt från söndag till tisdag eftermiddag eller kväll.

ANNONS

Exakt var snön kommer att falla som mest är dock osäkert. Snöfallet sker med måttliga vindar under söndagen och måndagen i de norra delarna av Bohuslän och Dalsland.

Och vi kan nog räkna med ännu mer snö, enligt Forecas väderlekstjänst.

I och med att snöfallet ser ut att falla både måndag och tisdag, kan detta bli det största snöfallet här under 2019.

Och att riktigt snöväder är på väg, glädjer alla som nyttjar skidanläggningar i till exempel Bullaren, Ed, Högsäter, Åmål och i Uddevalla.

Spåren runt Bjursjön i Uddevalla har inte använts till skidåkning det här året - ännu.

På lite längre sikt ser det ut som att nästa snöområde kommer på torsdagen och även under nästa helg kan det komma att snöa.

– Men det blir inte i samma mängder nu, säger Christoffer Hallgren vid Foreca.

ANNONS