Nu kommer solen och vårvärmen

Du var kanske inte ensam om att tycka att valborgsvädret kändes lite trist med skurar och mycket moln. Från och med lördag stiger graderna och även Bohuslän kommer få ta del av ett högtryck som drar in.

ANNONS
|

Fredagen bjuder på ostadigt väder och på vissa håll kan vi få sådana där häftiga regnskurar som vi redan märkt av på den senaste tiden. Temperaturerna ligger på runt tio grader.

Men under helgen börjar det dra in varm luft från kontinenten enligt prognosen från vädertjänsten Foreca. Det ser ut nu som att östkusten och Småland är det område som får det allra härligaste med temperaturer upp emot 20 grader.

Men för Bohusläns del verkar det inte bli så pjåkigt heller.

– Bohuslän får det inte varmast och under lördagen blir det molnigt med runt 14 grader. Men temperaturerna kommer att stiga under helgen, säger Erik Rindeskär som är meteorolog på Foreca.

ANNONS

Söndagen blir desto soligare och då kan temperaturen stiga till upp emot 17 grader. Vid kusten kommer det vara något svalare.

– Vinden kommer att vara måttlig sydvästlig vind och då kan det ändå kännas varmt, säger Erik Rindeskär.

– Måndagen och tisdagen blir också soliga dagar med temperaturer mellan 18-19 och onsdag ser ut att kunna bli den varmaste dagen. Lokalt pratar vi om kanske upp emot 20 grader.

Vågar vi tro på det här nu, hur säkra är prognoserna?

– Det finns alltid en osäkerhet men ju närmare vi kommer blir vi allt säkrare, säger Erik Rindeskär.

ANNONS