Nyfikna läsare sadlar om från tryckt till digitalt

I veckan var läsare på besök på Bohusläningen för att få hjälp med hur man tar del av tidningens innehåll på Bohusläningen Plus, som är tidningens digitala satsning på kvalitetsjournalistik. Och reaktionerna från besökarna var mycket positiva.
– Jag är så nöjd, säger Elisabeth Abramsson, läsare av Bohusläningen sedan lång tid tillbaka.

ANNONS
|

I dagarna hade Bohusläningen besök av flera läsare som ville börja undersöka möjligheterna av den digitala satsningen som Bohusläningen gjort med Bohusläningen Plus. Då kunde de få hjälp att skapa ett konto på Bohusläningens hemsida för att kunna ta del av hela tidningens innehåll på webben.

LÄS MER: Så gör du för att bli prenumerant

Det var under förra sommaren som man införde Bohusläningen Plus, en satsning på lokal digital kvalitétsjournalistik där man valde att börja ta betalt för artiklar som ligger på tidningens hemsida. Efter ett år har Bohusläningen Plus fler prenumeranterna än någonsin och läsarna är positiva. En av läsarna som är en van användare av Bohusläningen Plus är Elisabeth Abrahamsson. Hon läser mycket av nyheterna på tidningens hemsidan och hon ser bara fördelar med tjänsten.

ANNONS

– Jag är så nöjd, jag är nästan beroende av det nu. Där får jag tillgång till allt direkt och behöver inte vänta på att tidningen ska komma dagen efter. säger hon.

Med Bohusläningen Plus får du tillgång till både en E-tidning, som är Bohusläningens tidning fast i digital version som du kan läsa på hemsidan, i din smartphone eller surfplatta. Du får också tillgång till alla webbartiklar som ligger på Bohusläningens hemsida. Elisabeth Abrahamsson tycker också att att det är en miljöfråga.

– Det är viktigt att tänka på miljön. Inte bara att tidningen trycks tidningen i papper utan också att jag måste köra iväg papperstidningarna till återvinning med bilen varenda gång och det är ju också viktigt att tänka på. Att kunna läsa på hemsidan gynnar alla, säger hon.

LÄS MER: Fler än någonsin har Bohusläningen Plus

De som redan prenumererar på papperstidningen har också tillgång till Bohusläningen Plus. Elisabeth Abrahamsson har berättat för sina vänner om hur man kan läsa nyheterna på hemsidan och hade tagit med sig sin vän Ulla Andersson till Bohusläningen som nu bestämt sig för att börja ta del av tidningens innehåll på webben. Hon har haft tidningen sedan 70-talet och framförallt vill hon ha tillgång till tidningen när hon är bortrest.

ANNONS

– Vi får ju tidningen hem men det är ju käckt när vi är i stugan i Värmland så kan vi läsa den när vi är där, säger hon.

Och hennes man tycker att det bästa är att han nu kan se alla sportnyheter snabbare.

– Min man är väldigt intresserad och han vill se sportresultaten direkt och inte vänta till morgondagens tidning, så han är väldigt glad att han nu kan läsa det direkt på hemsidan, säger Ulla Andersson.

Viola Dahlberg har läst Bohusläningen i alla år. Hennes föräldrar prenumererade på Bohusläningen och när hon gifte sig på 60-talet så skaffade även hon Bohusläningen. Hon tycker också det är bra att ha tillgång till tidningen när hon är bortrest. Men hon har också precis skaffat internet hem lägenheten som kommer underlätta hennes nyhetsläsning.

– Det är ju smidigt när jag är hemma och jag har både tillgång till webben och E-tidningen nu, så nu har jag allt jag behöver, säger Viola Dahlberg.

ANNONS