Pistol hittad efter allvarlig krock i Landvetter

En personbil krockade under fredagsnatten med en lastbil i Landvetter. De tre personer som färdades i personbilen fördes med ambulans till sjukhus, för en av dem är tillståndet kritiskt. Efter närmare undersökning hittade polisen en pistol i personbilen.

ANNONS
|

Klockan 00.55 under fredagsnatten fick räddningstjänsten in larmet om en krock vid Landvetter. En personbil ska ha krockat med en lastbil och sedan kört in i ett räcke.

Räddningstjänsten var på plats 01.05 med fyra enheter.

– Det var en allvarlig krock, bilen var i sådant skick att vi fick klippa upp den för att hjälpa dem i den, berättade L-O Nordström vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus, alla tre är enligt polisen allvarligt skadade, en av dem ska vara i kritiskt tillstånd.

Anhållna för grovt vapenbrott

Efter närmare undersökning fann polisen en pistol i personbilen. Bilen togs i beslag efter olyckan.

ANNONS

Två av männen från personbilen har förhörts av polis och anhålls nu misstänkta för grovt vapenbrott. Den tredje mannen kan inte förhöras på grund av sina svåra skador.

– Både vapenbrottet och krocken kommer nu att utredas, om de är relaterade till varandra är för tidigt att säga, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polis Väst.

Både personbilen och lastbilen är tagna i beslag för teknisk undersökning.

– Personbilen ska ha kolliderat med lastbilens bakdel, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polis Väst.

ANNONS