Fortsatt sökande efter pistolman och yxman

Polisens insatsstyrka har varit på plats i Strömstad under torsdagen, efter larm om två personer beväpnade med yxa och pistol på allmän plats.

ANNONS
|

Strax innan klockan nio på torsdagsförmiddagen fick polisen in uppgifter om två beväpnade män som ska ha setts utanför Strömstad. Ett vittne ska ha sett hur två personer komspringandes invid ishallen i Skee. En av dem hadeen yxa i sin hand och den andra personen skall ha någon form av pistol.Polisen sökte med hundpatruller och helikopter och insatsstyrkan anlände för att delta i sökandet.

– Vi har fått in uppgifter om två män som springer i området. En ska ha haft pistol, den andra en yxa. Vi vet inte om de jagar varandra eller är på väg mot någonting, men vi tar det på största allvar, sa Christer Fuxborgpolisens presstalesperson tidigare på förmiddagen.

ANNONS

Strax innan elva-tiden bestämde polisen att avblåsa den stora sökinsatsen.

– Vi hittar inga nya spår att bearbeta så vi har gjort bedömningen av vi avbryter, säger Christer Fuxborg.

Men var är männen då, vet ni säkert att det rör sig om två beväpnade män?

- Vi hade inte slagit på trumman om de inte var så att vi trodde att det var två beväpnade män. De ska ha försvunnit i en mörk bil och det är jättesvårt att veta vilka de här. De kan ju ligga och trycka någonstans. Vi släpper det inte helt men det stora pådraget är avblåst. Insatsstyrkan är på väg tillbaka till Göteborg.

ANNONS