Risk för stora mängder regn

"Kan komma upp emot 30 mm sammantaget"

ANNONS
|

Tillhör du de som tycker regn som smattrar på rutan är mysigt? Då har du tur för nu utlovas rejält "helgmys".Det är ett lågtryck med det som meteorologen kallar för ett splittrat regnområde som drar in över Bohuslän på fredagen.

– Regnet har dragit in strax norr om Göteborg och är på väg mot Bohuslän. Vi kan vänta oss mellan 3 och 5 mmunder fredagskvällen, säger Kristoffer Molarin som är meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Det är dock små mängder regn på fredagen jämfört med de som kan komma under lördagen. Risken finns att det kommer upp emot 15 mm i Bohuslän.

ANNONS

– Det blir ganska blött. Mestinåt landet där landet höjs lite grann. Vikan vänta oss sammanhängande skurar på upp till 10 - 15 mm regn under lördagen, sägerKristoffer Molarin.

Men under lördagsnatten avtar regnet och det blir bara enstaka skurar. Under söndagen räknar Foreca med 5 - 10 mm regn.

– Under söndagen kan solen titta fram mellan skurarna och det kan dyka upp någon enstaka åskknall i Bohuslän, säger Kristoffer Molarin.

På det hela taget blir det en blöt helg.

– Mellan 20 och 30 mm är inte helt ovanligt när det regnar över ett par dagar. Det kan innebära att sumpmarker svämmar över till exempel, säger Kristoffer Molarin.

Sedan vänder det igen och och nästa vecka kommer det finnas tillfälle för att använda gummistövlarna när nya regn drar in västerifrån.

ANNONS