GÅR BRA. Centerchefen Ståle Løvheim på Nordby är glad över 2015 års resultat.
GÅR BRA. Centerchefen Ståle Løvheim på Nordby är glad över 2015 års resultat.

Shoppingcentren är nöjda med julhandeln

Julen är över. Mellandagsrean likaså. Hur har handeln under en av årets största inköpsperioder sett ut?

ANNONS
|

Redovisningar, statistik och siffror för det gångna året börjar droppa in. Cheferna vid de olika shoppingcentren förklarar sig nöjda med julhandeln.

– Nordby har gjort sitt bästa år någonsin. Vi har haft en total omsättning under 2015 på 4,052 miljarder svenska kronor. Det betyder en ökning på cirka 2 procent i jämförelse med 2014, säger centerchefen Ståle Løvheim.

Julhandeln startade trögt men tog sig sedan och december månad blev enligt Ståle Løvheim 3 procent bättre än 2014, med omsättning på 382 miljoner kronor. Även mellandagshandeln gick bättre än för ett år sedan.

– Det går vår väg. Trots att kronkursen gör att norrmännen får mindre för sina pengar – de får betala 104 kronor för en svensk hundralapp – har vi fler besökare som handlar lika mycket som förr, om inte mer, säger han.

ANNONS

– Men situationen gör det tuffare. Nu krävs det mer av varje enskild butik. Därför är alla som jobbat under året värda beröm, anser Ståle Løvheim.

Den nya gallerian vid Oslovägen i Strömstad öppnade i juni månad och har alltså genomfört sin första julhandel. Där förklarar Ola Persson att gallerian följer sin budget.

– Det går enligt plan, så intrycket är att julhandeln gått bra.

Från Tanums shoppingcenter meddelar Lars Carlén att inga siffror för omsättningen kommit än, men att antalet besök under december månad ökat med 13 procent jämfört med 2014.

ANNONS