Smällare och stenkastning mot bilar

Under nästan en veckas tid har ungdomar i Brålanda ägnat sig åt stenkastning och att spränga brevlådor. Polisen har inget spaningsuppslag och några misstänkta finns inte.

ANNONS
LocationBrålanda||

Vid minst fem tillfället har flera personer råkat illa ut när ungdomarna härjat, bland annat utmed E45:an genom Brålanda.

Stenkastningen mot bilar ska ha börjat i tisdags. På onsdagen kastades äpplen istället för stenar, men i fredags var det dags för stenar igen. Då träffade stenarna en personbil vars förare försökte köra ifatt ungdomar som sprang och cyklade iväg. Mannen tappade dock bort dem.

Dagen därpå, i lördags vid busshållplatsen vid E45, träffade stenar en av glasrutorna på en bil så att glaset gick sönder. Ytterligare en personbil, på väg norr ut, träffades och en av glasrutorna "exploderade". I bilen satt också, förutom föraren, ett barn som fick splitter på sig.

ANNONS

Inga misstänkta

Enligt ett vittne tankades just då en ambulans i närheten och personalen kunde ta hand om barnet. Eventuella skador är oklara. Efter den träffade bilen körde dessutom en polisbil.

– Vi har fått in minst en anmälan och vi var på plats i lördags och letade efter misstänkta. Men vi har inte några spaningsuppslag och inte några misstänkta personer, säger Tobias Land, polisens jourhavande förundersökningsledare i Trollhättan, på måndagen.

Någon gång under helgen ska brevlådor i Brålanda sprängts sönder med smällare. Smällare ska även ha kastats omkring.

ANNONS