Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild. Foto: TT,
Arkivbild. Foto: TT,

Stökig nyårsnatt i Bohuslän – två till sjukhus efter biljakt

En biljakt, misshandel och flera bränder. Ambulans, polis och räddningstjänst har haft fullt upp under årets nyårsnatt.
Tipsa!
Vet du mer? - Kontakta oss

Vid strax efter klockan halv tre på nyårsnatten förföljde ett flertal polisbilar en personbil genom centrala Uddevalla.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Patrullen ville kontrollera en bil som inte villa stanna. Den sticker i stället och då drar man iväg. Det tog totalt sex minuter, säger polisens presstalesman i region väst, Christer Fuxborg.

Till slut kraschade det förföljda fordonet på länsväg 2069 mellan Uddevalla och Färgelanda. I bilen satt två kvinnor som båda behövde föras med ambulans till sjukhus.

På platsen arbetade ambulans, räddningspersonal och polis och under tiden var vägen helt avstängd i båda riktningar.

– En av personerna behövde hjälp att komma ur bilen. Så vi fick klippa upp den, säger Kent Arvidsson, styrkeledare på räddningstjänsten.

Polisen har skrivit en anmälan om rattfylleri, vårdslöshet i trafiken och grov olovlig körning.

Dessutom har en man i 25-årsåldern blivit omhändertagen för trafikbrott i Uddevalla, Han är misstänkt för grov olovlig körning. Det hela inträffade strax innan klockan 23 på nyårsafton.

Flera bränder

Förutom vårdslöshet i trafiken har flera bränder härjat under natten. Vid ett-tiden började en ladugård brinna i Strömstad. Ingen person blev förd till sjukhus, men branden var fullt utvecklad och räddningsarbetet pågick enda fram till 7-tiden på morgonen.

I Uddevalla har en personbil och skåpbil börjat brinna. Enligt polisen var de totalt utbrända när räddningstjänst kom till platsen.

Vid tvåtiden började ett sophus brinna in Uddevalla. Polisen har varit på platsen och gjort en anmälan. Och vid tretiden började en husvagn brinna vid Stadsfjället.

– Patrull ser hur en husvagn brinner utmed vägen. Vi var där och hjälpte till med trafikdirigering under tiden som räddningstjänsten arbetade med att släcka elden. Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse, säger Christer Fuxborg.

Misshandel med tillhygge

Det har också varit en del stök under natten. Vid halv 6 på morgonen ringde en man polisen och berättade att han blivit misshandlad med ett tillhygge.

– Han som blev utsatt visste vad gärningsmannen heter och tog sin tillflykt till en kompis i närheten, säger Christer Fuxborg.

Polis har hållit förhör på platsen och en anmälan om misshandel har skrivits. Mannen ska enligt polisen inte ha behövt uppsöka sjukhus.

 

MEST LÄST