Stoppades i poliskontroll – med 30 kilo hasch i bilen

Poliserna skulle göra en sedvanlig nykterhetskontroll, men tyckte att det luktade cannabis i bilen de stoppade. Nu åtalas föraren för grovt narkotikabrott.

ANNONS
|

Polisen hade tidigt en morgon i oktober en trafikkontroll i Ucklum i Stenungsund, för att kontrollera nykterhet. De hade stått en stund och kontrollerat några fordon när det kommer en silverfärgad personbil. Polispatrullen fattar misstankar om att föraren körde påverkad eftersom han sluddrade och hade glansiga ögon. De kände också en stark lukt av cannabis från bilen, och beslutade att göa en husrannsakan i fordonet.

I bagaget hittar de en bag, i vilken det ligger flera svarta säckar. Och i dessa ligger en stor mängd hasch: närmare 32 kilo.

Skulle till Västerås

Föraren, en man i 40-årsåldern, greps och häktades och han har nu åtalats vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren ska narkotikan inte varit avsedd för eget bruk, även om mannen också var narkotikapåverkad och hade en mindre mängd narkotika på sig.

ANNONS

Mannen förnekar brott. Han har i polisförhör sagt att han haft stora spelskulder och därför var tvungen att hämta ett paket i Stenungsund som han skulle köra till Västerås:

– Jag ville inte egentligen, men jag blev tvungen.

Trodde det var cigaretter

Föraren har sagt att någon hade mött upp honom vid en skola i Stenungsund och slängt in en väska i bagaget, och att trodde att det var cigaretter han skulle transportera.

– Jag visste inte att det fanns narkotika i bilen, har han sagt i förhör.

I samband med gripande beslagtog polisen också mannens telefon. I denna finns meddelanden som kan tyda på att mannen sålt knark, något som han själv nekar till. Nästa vecka ställs mannen inför rätta.

ANNONS