En av bilarna landade på taket intill järnvägen och tågtrafiken stoppades därför förbi platsen.
En av bilarna landade på taket intill järnvägen och tågtrafiken stoppades därför förbi platsen. Bild: Christer Grändevik

Trebilskrock i Lilla Edet – bil landade på tågräls

Tre bilar krockade på E45 söder om Lilla Edet under onsdagseftermiddagen. En av bilarna landade på taket intill järnvägen och tågtrafiken stoppades förbi platsen. Det var även stopp på E45 och långa köer bildades.

ANNONS
|

Strax innan klockan 14 inträffade en olycka mellan tre bilar på E45 strax söder om Lilla Edet. Olyckan ska ha inträffat i höjd med Göta. Polis och räddningstjänst larmades till platsen.

I samband med krocken ska en bil ha hamnat på taket på järnvägen som går intill vägen.

– Det var tre personbilar som har kolliderat i ganska så hög hastighet. En bil blev kvar på vägen, en stod med fören ner i diket och en låg på taket precis vid kanten till järnvägen, sa Robert Olsson, insatsledare vid räddningstjänsten Södra Bohuslän.

Fyra personer fördes till sjukhus.

– Men det ska inte vara några allvarliga personskador, sa Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Stopp i trafiken

Tågtrafiken stoppades förbi platsen eftersom den bil som hamnat på taket låg på tågspåret. Men enligt Västtrafik var det enbart godståg och inga passagerartåg som påverkades av stoppet.

Inledningsvis var det stopp i båda riktningar på E45. Ungefär en timme senare släpptes trafiken på växelvis, men enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet vid platsen.

– Det är långa köer och det går långsamt i båda riktningar, sa Johannes Frendberg, vid Trafikledningen.

Räddningstjänsten var kvar tills bärgare hade anlänt till platsen för att få bort bilarna.

Strax efter klockan 17 meddelade Trafikverket att olyckan var uppklarad och trafiken var helt påsläppt i båda riktningar.

ANNONS