Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/8

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Väpnat rån i guldsmedsbutik

  Polisen larmades vid 12.28 på onsdagen om ett rån mot en guldsmedsaffär i Vänersborg. – Vittnen har hört kraftiga smällar inifrån butiken, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region väst.

  Det ska röra sig om flera maskerade män som tagit sig in i guldsmedsaffären och genomfört ett rån.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  – De var inne väldigt kort enligt vittnesuppgifter och det är oklart vad de tagit med sig, men man har hört kraftiga smällar inifrån, som man tänka sig kommer från att man slagit sänder montrar, säger Christer Fuxborg.

  Vi har fått uppgifter om att det ska röra sig om fyra maskerade män. Var de beväpnade?

  – Det finns uppgifter på att de varit beväpnade med batonger, kofot och en pistol eller liknande ska också varit synlig. De försvann sedan i en vit SUV av märket Volkswagen Tiguan eller Sharan och körde sedan längs med gågatan mot järnvägen och bron.

  Ingen skadad

  Senare uppger vittnen till TTELA att en av de butiksanställda ska ha försökt hindra rånarna att försvinna, men personen ska då ha fått en kofot höjd mot sig och ett pistolliknande vapen.

  Hur är det med personskador?

  – Ingen ska ha kommit fysiskt till skada, men personalen är väldigt chockad.

  Senare uppger presstalesmannen att samtliga vittnen och butikspersonal tagits med till polishuset för att höras där i lugn och ro. Eventuellet kan någon komma att behöva sjukhusvård på grund av chock.

  – Just nu letar man efter flyktbilen och även om det kan finnas ytterligare en flyktbil på annan plats som gärningsmännen byter till. Vi har hjälp av helikopter och minst en hundpatrull. Men ser någon en bil med tre till fem personer i som beter sig märkligt, hör av er till polisen, säger Christer Fuxborg.

  Avspärrat

  Enligt vittnen och TTELA:s reporter Annie Granzell ska det ha varit ett par kunder i butiken när rånet begicks, liksom två eller tre personal. Butiken och stora delar av gågatan, bland annat Gågatekrysset, är avspärrad för teknisk undersökning och i nuläget är det fortfarande oklart vad rånarna kom över.

  Lennart Blomberg, Köpmannaföreningens ordförande, bevittnade händelsen på nära håll.

  – Jag stod vid scenen i Gågatekrysset när en vit VW SUV körde upp på Edsgatan i väldigt hög hastighet. Den stannade i Gågatekrysset och två svartmaskerade rånare rusade ut och in i butiken. Föraren backade mot butiken och höll motorn i gång, berättar han märkbart skakad för TTELA.

  Drog vapen

  Vidare berättar Lennart Blomberg att butiksägaren kom springande från ett annat håll och gjorde sitt yttersta för att stoppa rånarna när de skulle fly.

  – Han motade i dörren men då drog en av rånarna en revolver och sköt ovanför hans huvud. Jag såg allt precis som en film, men jag är säker på att det var ett vapen och att ett skott avlossades.

  När rånarna körde i väg försökte butiksägaren stoppa bilen med hjälp av bland annat en papperskorg som slängdes efter fordonet.

  – Jag är skakad, det är overkligt. Och det jag tänker på är att det inte finns någon polis här. Det tog väldigt lång tid för dem att komma hit. Vi handlare har ofta kontakt med polisen, men det blir ingen förändring, säger Lennart Blomberg.

  Stölder och snatterier är, enligt Lennart Blomberg, inte så ovanligt. Men att det skulle inträffa ett rån hade han inte föreställt sig.

  Skjutning bekräftas

  Strax före 15-tiden bekräftar polisen på sin hemsida att det avlossades ett skott. Ingen ska ha kommit till fysisk skada.

  Man konstaterar även att det rör sig om minst två rånare och att det mest troliga är att flyktbilden från Edsgatan är en vit VW SUV Sharan. Bilen har inte återfunnits och ingen misstänk är i nuläget gripen.

  Det är fortfarande oklart vad rånarna fick med sig från butiken. Förhör pågår med vittnen, liksom teknisk undersökning. 

  Texten uppdateras.