Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Dalslands sjukhus.

Oro för nattjour på Dalslands sjukhus

Kommittén för Dalslands sjukhus kräver garantier för fortsatt nattjour på Dalslands sjukhus.

När hälso- och sjukvårdsnämnderna i norra Bohuslän, Trestad och Dalsland slås samman till en enda 2015, befarar kommittén att nattjouren på sjukhusen i Bäckefors och Strömstad kan bli centraliserade.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har blivit lurade förut, säger Jerker Johansson i kommittén.

– Fram till 22 ska jourcentralerna hållas öppna för det har alla partier kommit överens om i den så kallade krav- och kvalitetsboken som alla hänvisar till. Men kommer vi att ha jour på nätterna?

I direktsändning hos Radio Väst den 9 september garanterade regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) detta fram till 2018.

Ordförande för Dalslandsnämnden Ewa Arvidsson (S) från Åmål säger till tidningen, att hon delar den uppfattningen. Nattjouren i Bäckefors och Strömstad kostar 4-5 miljoner om året, som nog skulle kunna användas bättre i NU-sjukvården, menar dock regionrådet Jonas Andersson (FP) mot bakgrund att 2 - 3 personer besöker nattjouren i Bäckefors per dygn.

– Men även om det här kostar en slant, så menar jag att det vore orealistiskt att patienter skulle behöva åka tio - tjugo mil mitt i natten för att komma till en läkare, säger hälso- och sjukvårdschefen Håkan Sundberg.

Läs också: Vad säger politikerna om småsjukhusen?

MEST LÄST