Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Trafiken.nu. Följ trafikläget i realtid och planera ditt resande, uppmanar Trafikverket.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Så undviker du 44:ans trafikkaos

Ny rondell, reparation av tunnlar – och trafikkaos. När Trafikverket bygger om och nytt längs väg 44 kan de bli trångt. För att underlätta sitter nu 15 kameror längs vägen. …– Man måste planera sitt körande, säger Trafikverkets Abbi Tehyrell.

Nu laddar Trafikverket inför det två år långa projektet med att bygga en ny rondell och reparera tunnlarna längs väg 44. Trafiken har ökat dramatiskt och nu passerar 27 000 fordon i varje riktning under dygnet. Därför ska rondellen byggas om – och tunnlarna uppgraderas.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det här måste göras när Torp växer. Det var inte alls beräknat i de här trafikvolymerna när tunnlarna byggdes. Det är helt andra krav nu.

Rondellen ska bli något större och klara längre fordon. Tunnlarna ska få en tvärtunnel, vattenledningar och el. Bland annat. När projektet är färdig 2017 ska trafiksituationens vara säkrare.

Men ett av de största problemen för Trafikverket är logistiken. För att undvika trafikkaos på 44:an hoppas Trafikverket på att bilister i så hög utsträckning som möjligt väljer en annan väg i  stället för att köra genom Uddevalla.

– Följ skyltar, passa på att samåka, ta bron på E 6 eller använd vägen via Benders. Sen ska man helst undvika den högtrafikerade tiden på morgonen och eftermiddagen, säger Abbi Tehyrell;

– Undvik att handla eller skjut upp dit resande. Man måste planera lite grann och inte köra i onödan.

Och för att underlätta för så väl privatpersoner som ambulans och polis har Trafikverket nu satt upp 15 kameror längs väg 44 där man kan följa flödet i realtid. Nu uppmanas trafikanterna att kontrollera trafiken innan de ger sig ut på vägarna.

– På trafiken.nu kan man följa trafiken ända till Torp. Är det då mycket trafik kan man sitta kvar lite längre på jobbet eller passa på att åka tidigare, säger Abbi Tehyrell och uppmanar allmänheten att visa hänsyn:

– Tunnelarbetet måste göras. På något sätt måste trafikanterna, Trafikverket och kommunen samsas för att få reparationerna i hamn.