Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

kultur_elinorspelen.jpg
David Skälegård, Julia Skälegård, Nicklas Göthberg och Robert Helmbro, arrangörer bakom Elinorspelet som drar i gång 5 augusti.

Skön stämning i fokus för Elinorspelen

Gratisfestivalen Elinorspelen, i Skälebacken på Bokenäset, bjuder i år inte bara på 12 band utan kommer även att ha modevisning, modelltävling och fotbollstävling. – Det ska vara en skön stämning, säger arrangören David Skälegård.

Han startade Elinorspelen för tre år sedan.

– Jag var på en konsert och lyssnade och tänkte hur kul det skulle vara att anordna konserter själv, eftersom jag själv spelar med i ett band, berättar han.

Festivalen döptes efter hans eget band, Elinor.

För varje år har festivalen växt och i år deltar 12 band, de flesta från Uddevalla, men några kommer från Stockholm, Göteborg och Skara.

På fredag spelar fyra band och även en kortfilmstävling och modelltävling tar sin början.

Kul att planera

På lördag spelar åtta band, det blir fotbolls- och beachvolleybollstävlingar och modevisning. Då kommer även vinnaren av modelltävlingen att utses. I år kommer sex tjejer att delta och de kommer att bli fotograferade, för att man ska kunna se deras modellkvalité, i en professionell fotostudio som finns på festivalområdet.

Modelltävlingen och modevisningen har tillkommit för att locka fler tjejer till festivalen.

Det brukar komma ungefär 200 personer till festivalen och hittills har David Skälegård varit nöjd med både uppslutningen och stämningen:

– Det viktigaste är att det är en skön stämning och inget bråk och det har det inte varit hittills. Man ska kunna komma och höra bra musik och sporta lite.

I vanliga fall arbetar han som slöjdlärare, i höst på Ljungskileskolan och Nordgårdenskolan i Uddevalla, men kommer fortsätta att arrangera Elinor-spelen.

– Det är väldigt kul att planera och arrangera och särskilt när resultatet blivit väldigt bra.

Vad: Elinorspelen

Var: Skälebacken, Bokenäset, utanför Rotviksbro

När: 5-6 augusti

Ida Redig

Amanda Selinder

Little miss trouble

K

Mäbe

Two headed dog

Vivid recollection

A vain season

Seconds fly

So what

Void

Elinor

MEST LÄST