Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skrällvinnare. SK Trollhättan med David Andersson, Emil Ström och Hampus Larsson överraskade alla och tog SM-guld i lagtempo när sprint-SM avgjordes. Hampus är från Uddevalla.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

SM-guld i lagtempo för Hampus Larsson

Uddevallakillen Hampus Larsson, som tävlar för SK Trollhättan, ingick i det lag som vann SM i lagtempo när sprint-SM avgjordes på Östermalms IP i Stockholm i helgen. Trollhättan vann herrseniorklassen före storfavoriten SK Winners förstalag. – Det var riktigt överraskande, säger Hampus.

Bohusläningen berättade i ett reportage förra våren om Hampus Larsson och hans ambitioner att bli bäst i Sverige. Nu har han tagit första steget mot det målet. SK Trollhättan har ett gäng lovande åkare på gång. Hampus Larsson, David Andersson och Emil Ström är fortfarande juniorer men kunde ändå sätta alla herrseniorlag på plats i lagtempot. Lagens tre åkare startar samtidigt på olika sidor av planen och kör åtta varv. Den sista åkarens första skridsko över mållinjen är den som räknas.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Vi är tre åkare som alltid tränar tillsammans och känner varandra så himla väl. Det gör att vi kan samarbeta bra. När den ene är svag går någon annan fram och drar, säger Hampus Larsson.

Hampus slutade på fjärdeplats individuellt. Han blev fyra på de båda inledande distanserna och hade förhoppningar om att kunna ta sig upp på pallen, men det räckte inte.

– Jag kom sexa på båda distanserna andra dagen och det räckte inte, säger Hampus som ändå har säsongens viktigaste tävling om några veckor.

– Då avgörs junior-SM. Mitt mål är att åka bra där och ha chansen att komma med till en internationell tävling och en landskamp i holländska Herenveen senare under säsongen.

Dessförinnan avgörs också allround-SM i Sundsvall.