Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Smuggelrättegång startar

På tisdag inleds rättegången mot de fem män, varav tre är från Uddevalla, som misstänks ha deltagit i smugglandet av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol.

Fem män misstänks för inblandning i smugglingen av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol. Männen är åtalade vid Uddevalla tingsrätt bland annat för grov narkotikasmuggling, dopningsbrott och grovt penningtvättsbrott.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är närmare tre kilo pulver som ska ha skickats till Sverige från Indien. Vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand sa vid häktningsförhandlingen i april att det ur tre kilo högkoncentrerad Tramadol går att utvinna ungefär 60 000 kapslar.

I sin lägenhet i Uddevalla ska en av de misstänkta ha tillverkat kapslar av läkemedlet som han sedan skulle sälja vidare. Två av männen är misstänkta för bland annat medhjälp till narkotikasmuggling och ska ha hjälpt den 22-åriga uddevallabon att hämta ut pulvret på Arlanda. Pulvret ska sedan ha skickats till Uddevalla där 22-åringen tillverkat kapslar med pulvret i, bland annat med hjälp av en bakmaskin. De andra två som står åtalade är släktingar till uddevallabon och ska bland annat ha hjälpt honom med penningtvätt av de pengar han tjänat in på sin brottsliga verksamhet.

Den 22-årige uddevallabon är tidigare dömd till fängelse för att ha medverkat i kontokortshärvan där flera ungdomar lyxshoppade för över en halv miljon kronor. Under rättegången i detta mål häktades 22-åringen på nytt, nu misstänkt för narkotikasmuggling.

Rättegången påbörjas under tisdagen och beräknas ta sammanlagt tre dagar.