Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/15
ANNONS ▼

Smygpremiär för 1803

Carlia har smygpremiär för den nya puben 1803. Vänner, familj och alla som arbetat med projektet firar glatt på den exklusiva invigningen för den nya engelska puben.

En röd matta möter oss när vi närmar oss 1803. Innanför dörren står Peter Cedergren och Torbjörn Wernersson som är några av ägarna av den nyöppnade puben. Det märkts att det är vänner som bjudits in i kväll för det är mycket kramar och glada röster. Flera av gästerna kommer med blommor och presenter.

– Alla som på något vis varit delaktiga är välkomna i kväll. Snickare, grafiska designerar, arkitekter och så alla vänner som har stöttat oss i det här projektet. Vi ville ha en invigning bara för dem, berättar Peter Cedergren.

Det har öppnat ett flertal restauranger och krogar runt om i Uddevalla de senaste åren. Och många av de klassiska ställena i Uddevalla har renoverats för att locka fler gäster. Många av de nyaste krogarna i Uddevalla är franchise-kedjor. Något som det var tänkt att även 1803 skulle bli.

– Vi tänkte ju att det skulle bli ett Bishops Arms här från början, men de ställde krav som vi inte kände att vi ville gå med på. Vi ville göra detta på vårt sätt och inte behöva forma oss, berättar Peter Cedergren.

Anledningen till att de, precis som Bishops Arms ändå valde att göra en engelsk pub är enkel.
– Det är det här vi gillar, det mörka och murriga. Sedan finns inte denna typ av pub i Uddevalla heller. Detta är ingen sportbar utan en ordentlig engelsk pub.

Ismail Alili står med ett brett leende, redo att ta emot beställningar i baren. Han arbetar både på 1803 och på Carlias restaurang Meatings. Han berättar att de laddat inför premiären av puben länge.
– Jag hoppas på en magisk kväll. I dag vill jag bara blanda drinkar och snacka med folk, säger han.

Han berättar att inför morgondagens offentliga invigning förväntar de sig att det kommer vara fler som äter. I dag är tanken att gästerna ska dricka drinkar och personalen ska testa att allt praktiskt fungerar.
– Vi vill testa kassan och bara kolla så att allt fungerar så som det ska, säger Ismail Alili.
 
Gunnar Höglind och Eva Karesund sitter vid ett bord och dricker var sitt glas vin. Gunnar Höglind är snickare och en av dem som varit med och byggt puben. 
– Vi hoppas på trevlig samvaro och att bli lätt berusade ikväll, säger Eva Karesund med ett stort skratt och fortsätter sedan:
– Det är roligt med människor som har gott om idéer som de gärna använder sig av för att utveckla Uddevalla.

Gunnar Höglind nickar medhållande.
– En engelsk pub är precis vad Uddevalla behöver.

MEST LÄST