USA. Ljungskile fortsätter att försträka truppen. Senast in är den amerikanska innermittfältaren Patrick MacMahon,26, som blir lagets femte amerikanska spelare i truppen.
USA. Ljungskile fortsätter att försträka truppen. Senast in är den amerikanska innermittfältaren Patrick MacMahon,26, som blir lagets femte amerikanska spelare i truppen.

Ännu en amerikan i Ljungskile

Senast in laget är den amerikanska mittfältaren Patrick McMahon, 26.

ANNONS
|

Han följer landsmännen Aaron Nichols och Paul Tracy som blev klara för klubben i förra veckan.

Patrick McMahon har tränat med LSK sedan klubbens träningsmatch mot hans tidigare klubb Chicago i lördags där hans landsmän, yttermittfältarna Aaron Nichols och Paul Tracy, imponerade så mycket att Ljungskile valde att skriva kontrakt med dem säsongen ut. Till skillnad från sina landsmän trivs Patrick McMahon bättre på det centrala mittfältet där han enligt Fredheim både kan användas som defensiv balansspelare och som offensiv mittfältare.

Mustafi frågetecken

Det som fick LSK att bestämma sig för att värva ännu en amerikan var mittfältaren Nuri Mustafis knäskada, som i värsta fall kan hålla honom borta från fotbollen en längre tid.

ANNONS

– När vi inte vet hur det blir med Nuri kände vi att vi inte kunde vänta längre. Nu får vi en spelare som kan användas både offensivt och defensivt och som även har möjligt att avlasta Jonas Lindberg, säger Tor-Arne Fredheim.

Jagar anfallare

Utöver de tre amerikanska mittfältsförvärven jagar klubben även anfallare då Tobi Alabi har flyttat hem till England. Under onsdagen förhandlade Fredheim med en svensk anfallare och under torsdagen kommer en utländsk provspelare att träna med klubben efter att Fredheim skickat hem två tyska provspelare tidigare i veckan.

– Just nu har vi egentligen bara David Johannesson som renodlad anfallare i truppen och vi behöver folk som kan göra mål, det kan bli så att vi värvar två anfallare, säger Fredheim.

Nilsson till Uddevalla

Det är dock inte bara spelare som är på väg in i superettaklubben. Efter att Ljungskile aviserat att man inte kommer att satsa på vänsterbacken Rickard Nilsson inför kommande säsong kan en övergång till IFK Uddevalla bli aktuell redan i sommar.

– Vi har sagt till Rikard att vi inte kommer att satsa på honom nästa år och han vill gärna spela. Vi har bredd i backlinjen och kommer inte stoppa honom om han vill gå, säger Fredheim.

ANNONS
ANNONS