Johanna Östblom har tidigare varit en del av den svenska landslagstruppen. Bland annat spelade hon European Open Championship som spelades under 2018 års upplaga av Partille cup.
Johanna Östblom har tidigare varit en del av den svenska landslagstruppen. Bland annat spelade hon European Open Championship som spelades under 2018 års upplaga av Partille cup. Bild: Isabella Persson

Östblom kämpar om en plats till EM

Johanna Östblom från Kroppskultur har återigen blivit kallad för att kliva i de blågula spelarställen. Veckans läger var en förberedande samling inför kommande EM där hon kämpar för en plats i truppen.

ANNONS
|

Under torsdagen arrangerades ett landslagsläger i handboll för tjejer födda 2002. Johanna Östblom från Kroppskultur är en av spelarna som är på plats.

Lägret var uppdelat på tre orter dit cirka 75 spelare från hela Sverige har kallats. Östblom har under torsdagen varit nere i Göteborg för en dag full med träning och förberedelser inför kommande säsong.

– Vi hade två träningar under dagen där vi övade på spelet och som vi avslutade med teori. Men det är jätteroligt att, säger Johanna Östblom.

Hon är sedan tidigare bekant med landslagssammanhang och hoppas att hon gjorde ett gott intryck under lägret.

ANNONS

– Jag tycker att det kändes helt okej. Det är nästan aldrig jag känner mig helt nöjd på sådana här träningar, det finns alltid någonting att förbättra, säger hon.

Vill inte ha för höga förhoppningar om EM

Johanna Östblom spelar vanligtvis högernia i klubblaget men i landslaget kliver hon ned på högerkanten. Under våren kommer 22 spelare att bli kallade till riksläger. Dit hon hoppas få åka med.

– Hade jag kommit med dit hade det varit väldigt roligt och de här lägren ger mig bara ännu mer motivation att träna ännu mer.

För i sommar väntar också junior-EM. Såklart vill hon ta sig hela vägen in i mästerskapstruppen. Men hon är ödmjuk och vill inte sätta för höga förhoppningar.

– Det är svårt att säga om jag kommer att få en plats där. Det är många duktiga spelare på min position. Jag vågar inte hoppas för mycket men det är klart att det hade varit jätteroligt, säger hon.

ANNONS