Nashvilles Filip Forsberg firar sitt mål tillsammans med Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm.

100 NHL-mål för Forsberg: Var en dröm

Nashvilles Filip Forsberg gjorde sitt 100:e NHL-mål i mötet med Washington. Nashville vann matchen med 6–3.

|

Det stod 2–2 när Forsberg klev fram och satte pucken bakom Braden Holtby i Washington-målet i den andra perioden. Det var 23-åringens nionde mål för säsongen.

- Det har gått trögt ett tag, så det var skönt att se den gå in och få det där med hundra gjort, säger han.

Att det historiska målet kom just mot Washington var lite speciellt. Det var Washington som bytte bort Forsberg innan han ens debuterat i NHL i vad som anses vara en av NHL-historiens sämsta trejder.

- Det där betyder väl mindre och mindre för varje säsong som går, det är snart inga kvar i Washingtons ledning sedan det hände, men visst. Lite speciellt känns det fortfarande, säger Forsberg, som kom till Nashville i slutet av 2012–2013 års säsong.

Vancouver vinnare igen

Kevin Fiala drygade ut ledningen för hemmalaget, framspelad av Mattias Ekholm, drygt två minuter senare.

Ekholm fastställde sedan slutresultatet 6–3.

Nashvilles Calle Järnkrok noterades för assist när Nick Bonino satte 2–0-målet.

Efter två förluster (1–9 totalt) vann Vancouver igen. Det blev 3–2 borta mot Los Angeles efter att Vancouver vänt ett 0–2-underläge. Henrik Sedin, som gjorde sitt andra mål för säsongen, inledde vändningen i början av andra perioden.

Klefbom tror på vändning

Edmonton utklassade nykomlingen Vegas med 8–2. Oscar Klefbom noterades för sitt andra mål i höst och svarade även för en assist. Svensken inledde målskyttet i numerärt underläge.

- Jag är vårt hemliga vapen i boxplay, haha, säger han till Expressen.

Edmonton har inte haft någon bra start på säsongen och har förlorat hälften av de 18 matcherna.

- Förhoppningsvis var det här vändningen och islossningen, säger Klefbom.

När Pittsburgh besegrade Buffalo med 5–4 efter förlängning gjorde mästarlagets storstjärna Sidney Crosby sitt första mål på tolv matcher. Patric Hörnqvist svarade för ett mål och en assist för Pittsburgh.