Filip Silvstrand Olsson är ett av framtidsnamnen i kälkhockeylandslaget, som nu tar klivet upp i A-VM. Här syns han med landslagskollegan Peter Ojala från Vänersborg.
Filip Silvstrand Olsson är ett av framtidsnamnen i kälkhockeylandslaget, som nu tar klivet upp i A-VM. Här syns han med landslagskollegan Peter Ojala från Vänersborg.

A-VM nästa efter landslagets silver

Det blev som Filip Silvstrand Olsson trodde. Sverige fick bara en tuff match i B-VM i Östersund och tog sig därmed vidare till högsta divisionen.

ANNONS
|

Filip Silvstrand Olsson från Uddevalla och Roberth Isaksson från Varekil ingick i den 15 man starka trupp som deltog i kälkhockeyns B-VM i Östersund förra veckan.

Inför mästerskapet trodde Silvstrand Olsson på förhållandevis lätt motstånd, bortsett från en match – den mot Sydkorea. Han fick rätt.

Efter fyra övertygande segrar mot Polen, Slovakien, Storbritannien och Österrike blev det en sista och direkt avgörande match mot just Sydkorea, som hade imponerat så långt i turneringen.

Sydkorea stod till slut som segrare med 4–2 efter en stark mittenperiod.

Sverige slutade på silverplats i turneringen och får därmed spela A-VM 2017.

– Det känns jäkligt gött att gå till A-VM. Det var lite trist att förlora finalen, men vi gjorde vårt yttersta och hade lite oflyt. Tidigare har vi inte spelat så bra mot Sydkorea, säger Filip Silvstrand Olsson, som var yngst i truppen med sina 18 år.

ANNONS

Han och kedjekamraten Roberth Isaksson matchades sparsamt i finalen, men hade dessförinnan fått en hel del speltid under VM.

– Jag är väldigt nöjd med hur mycket jag fick spela. Matchen mot Österrike kändes extra bra. Då fick jag flera bra lägen, men tyvärr var det lite stolpe ut. Kedjan med Roberth och Dan Svensson kändes bra, trots att det var första gången vi spelade tillsammans.

– Och att man sedan sätter en toppning i finalen är bara bra. Vi ville ju vinna matchen, säger Silvstrand Olsson.

Med två år till nästa mästerskap känner han sig optimistisk.

– Vi har tid till att träna upp oss och spela ihop laget. Jag tror att vi kan ha goda chanser att sluta högt upp, kanske till och med på medaljplats.

Sverige–Polen 8–1

Publik: 212.

Sverige–Slovakien 5–1

Publik: 215.

Sverige–Storbritannien 6–2

Publik: 275.

Sverige–Österrike 8–0

Publik: 275.

Sydkorea–Sverige 4–2

Publik: 340.

Slutplaceringar:

1. Sydkorea

2. Sverige

3. Slovakien

4. Polen

5. Storbritannien

6. Österrike

ANNONS