I målform. Admir Bajrovic har gjort mål för LJungskile i de tre senaste matcherna. Nu hoppas han målformen håller i sig.
I målform. Admir Bajrovic har gjort mål för LJungskile i de tre senaste matcherna. Nu hoppas han målformen håller i sig.

Admir Bajrovic i målform

Efter en tuff tid med lite speltid är anfallaren Admir Bajrovic het igen. Målskyttet har kommit i gång och han blir viktig i slutspurten för att klara nytt kontrakt. – Det är inget annat som gäller, säger han.

ANNONS
|

Ljungskile värvade den då 20-årige Admir Bajrovic från holländska Nijmegen i januari 2015. Bajrovic kommer ursprungligen från Trollhättan, men flyttade till Holland som 16-åring för att bli ungdomsproffs. Dåvarande Ljungskiletränaren Tor-Arne Fredheim fick nys om den unge anfallaren, blev nöjd med vad han såg i Holland och värvade honom till Ljungskile på tre år.

Men tiden i Ljungskile har varit tuff för Admir Bajrovic som inte alls fått så mycket speltid han hoppats på. Förra säsongen blev det 13 matcher totalt, men bara tre från start. I tio matcher blev han inbytt och gjorde bara ett mål totalt.

– Men jag har alltid jobbat hårt på träningarna och tänkt att min chans nog dyker upp, säger Admir Bajrovic diplomatiskt.

ANNONS

Och nu har den gjort det. I samband med att tränaren Zoran Lukic tog över när Jonas Olsson fick gå, har det varit mycket mer Admir Bajrovic på planen.

Han har tackat för förtroendet med att göra tre mål. Både mot Värnamo, Gais och Assyriska.

– Jag har alltid vetat att bara jag får spela kommer jag att hjälpa laget till det bästa, och mål är ju det som räknas, säger Admir Bajrovic inför matchen mot Frej Täby på söndag.

Han säger att han upplever viss skillnad på hur laget spelar nu när Zoran Lukic har tagit över.

– Jag tycker vi vågar spela mer offensivt nu. Vi pressar högt och vågar göra misstag. Då blir det farligt oftare, säger han.

Som det såg ut på fredagsförmiddagen skulle Admir Bajrovic starta också mot Frej.

– Vi tränar ju lördag också, men med tanke på vad Admir presterat den senaste tiden så kommer han att starta, säger tränaren Zoran Lukic till Bohusläningen.

Målsättningen är naturligtvis att klara nytt kontrakt utan kval. Admir Bajrovic kommer att göra allt för att det ska bli så.

Vem spelar du helst med i anfallet?

– Det spelar egentligen ingen roll, jag kan spela med alla. Men jag och Ahmed (El-Amrani) har trivts bra ihop, säger han.

ANNONS

Han har ett år kvar på kontraktet med Ljungskile. Vad som händer i framtiden vill han inte spekulera i. I somras gjorde han ett gästspel hos allsvenska Östersund och fick goda vitsord. Om han fortfarande har kontakt med Östersund eller någon annan förening är ingenting han vill kommentera.

– Just nu är det full fokus på Ljungskile och att klara nytt kontrakt i superettan. Så får jag ta framtiden sedan, säger han.

Fakta: Admir Bajrovic

Ålder: 21 år

Moderklubb: IFK Trollhättan. Kom till Ljungskile från holländska Nijmegen inför säsongen 2015.

Aktuell: Viktig målskytt i Ljungskile inför slutspurten i superettan.

ANNONS